Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Η απελπισία του κράτους

Είναι κλασικό ότι μία εικόνα αξίζει χίλιες λέξεις. Οι παρακάτω φωτογραφίες αξίζουν χιλιάδες λέξεις. Και μπορεί κανείς να τις σχολιάσει απ’ όλες τις πλευρές.
Οι φωτογραφίες απεικονίζουν κάποια παιδιά που παίζουν στα στενά της κουρδικής πόλης Τζίζρε. Εχουν βρει διάφορες ρόδες και κάνουν το χαβαλέ τους.
Εμ δεν είναι έτσι…!

Στις 21 Μαρτίου γιορτάζεται η κουρδική εθνική γιορτή Νεβρόζ. Σύμφωνα με την παράδοση στην γιορτή ο κόσμος ανάβει μεγάλες φωτιές και χορεύουν γύρω τους. Κάθε χρόνο λοιπόν, όλες οι πόλεις του Κουρδιστάν μένοντας πιστές στην παράδοση ανάβουν φωτιές. Βέβαια είναι ενδεχόμενη η επέμβαση της αστυνομίας γι’ αυτό κάθε φωτιά ταυτόχρονα χρησιμοποιείται ως οδόφραγμα.

Οι αστυνομικές αρχές στην πόλη Τζίζρε βρήκαν μία λύση για να εμποδίσουν αυτές τις μεγάλες φωτιές ή τα οδοφράγματα.
Το μυαλό της αστικής τάξης και των οργάνων της είναι ξυράφι.
Οι αστυνομικές αρχές είπαν στα φτωχά κουρδάκια ότι όποιος θα φέρει παλιά λάστιχα οχημάτων θα πάρει μία λίρα (0,40 λεπτά). Αν το λάστιχο είναι μεγάλο η ταρίφα είναι 2 λίρες. Βέβαια αν ανήκει σε πίσω ρόδα τρακτέρ είναι 5 λίρες.

Τα φτωχά παιδιά κοσκινίζουν αυτές τις μέρες όλη την πόλη για να βρουν παλιά λάστιχα, να οικονομήσουν κάποια φράγκα είτε για ένα ψωμί είτε για ένα κουτί τσίχλες είτε για καμιά σοκολάτα.

Το αστυνομικό τμήμα της Τζίζρε έχει μετατραπεί σε βουλκανιζατέρ.

Εμείς από δω προτείνουμε στις αρχές της Τουρκίας ή μάλλον στα φασιστοειδή ότι ο επικεφαλής της ασφάλειας της συγκεκριμένης πόλης αξίζει το αξίωμα του γενικού διευθυντή της ασφάλειας. Τέτοιο ταλέντο και τέτοια θέση δεν γίνεται.
Το σίγουρο είναι πως στη φύση υπάρχουν πολλά πράγματα που καίγονται.

Ο νους μας πάει στο κακό. Φανταστείτε οι αστυνομικές αρχές διαφόρων χωρών να πάρουν παράδειγμα απ’ την τουρκική αστυνομία για να εμποδίσουν τα δημοκρατικά δικαιώματα των εργατών και εργαζομένων και τους αγώνες των λαών για την απελευθέρωση και ανεξαρτησία!!!

Ας πούμε οι αστυνομικές αρχές της Αθήνας να μοιράζουν λεφτά στα πιτσιρίκια για να μαζεύουν μπουκάλια και να τα πηγαίνουν στα αστυνομικά τμήματα για να βγάλουν κανένα φράγκο.

Για φανταστείτε…! Και μη χειρότερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: