Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Τα παιδιά «επικίνδυνοι τρομοκράτες»

Η αστική τάξη ως εχθρός των εργατών και εργαζομένων για να εξασφαλίσει το εκμεταλλευτικό σύστημα χρησιμοποιεί οποιοδήποτε μέσον.

Η «τουρκική δημοκρατία» εδώ και πάρα πολλά χρόνια, με τους πιο απάνθρωπους τρόπους, προσπαθεί να συντρίψει οποιαδήποτε αντίσταση και φωνή. Ακόμα και τα παιδιά παίρνουν το μερίδιό τους από αυτή την επίθεση.

Το 1991 άλλαξε ο αντιτρομοκρατικός νόμος και προέβλεπε ότι τα παιδιά που παίρνουν μέρος σε πολιτικές διαδηλώσεις θα αντιμετωπιστούν ως μέλη παράνομων οργανώσεων και ως τρομοκράτες. Σύμφωνα με αυτόν τον νόμο, απ’ το 1991 έως τώρα 3.000 παιδιά οδηγήθηκαν στις φυλακές και στα δικαστήρια. Απ’ αυτά, τα περισσότερα δικάζονται ακόμα και 127 βρίσκονται στις φυλακές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρσι στην πόλη Ντιαρμπακίρ, η αστυνομία είχε πραγματοποιήσει τη σύλληψη 5 παιδιών που πετούσαν πέτρες ενάντια στους αστυνομικούς. Για τα 5 παιδιά, ο εισαγγελέας ζήτησε συνολικά 305 χρόνια φυλακή. Οι αστυνομικοί βεβαιώνουν ότι είδαν τα παιδιά να πετούν πέτρες. Σαν να μην έφτανε αυτό, κατέθεσε και ανώνυμος μάρτυρας (σύμφωνα με τον αντιτρομοκρατικό νόμο δεν αποκαλύπτουν την ταυτότητα των μαρτύρων).

Πριν μερικές μέρες λοιπόν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του Ερντογάν δήλωσε στα ΜΜΕ ότι θα γίνουν δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις. Μία απ’ αυτές είναι ότι τα παιδιά που δικάζονται με τον αντιτρομοκρατικό νόμο θα δικαστούν σε δικαστήρια ανηλίκων.

Τουρκική δημοκρατία……
Μία πέτρα, 115 χρόνια φυλακή. Τα παιδιά στα δικαστήρια με τον αντιτρομοκρατικό νόμο. Δικάζονται με την κατηγορία «διαμελισμός της τουρκικής δημοκρατίας».
127 παιδιά είναι στη φυλακή……. Ποτέ δεν μπορούν να φυλακίσουν τα όνειρα των παιδιών. Η ελευθερία και η δημοκρατία είναι και όνειρα των παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: