Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Για 36 μέρες συνεχίζεται ο αγώνας των καπνεργατών



Ο αγώνας των καπνεργατών συνεχίζεται. Το κύριο αίτημά τους είναι να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση της καπνοβιομηχανίας. Σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης σε 11 μέρες οι καπνεργάτες θα είναι πια άνεργοι.

Εδώ και 36 μέρες οι καπνεργάτες βρίσκονται στην Αγκυρα και αγωνίζονται σε καθημερινή βάση. Οι εργάτες χτες αποφάσισαν και για απεργία πείνας. 3.000 εργάτες ζήτησαν απ’ το συνδικάτο να κατέβουν σε απεργία πείνας. Τελικά το συνδικάτο αποφάσισε να ξεκινήσει απεργία πείνας με 100 άτομα. Η απεργία πείνας είναι διαρκείας και το συνδικάτο δηλώνει ότι δεν είναι υπέρ αυτής όμως σαν μία μορφή αγώνα θα πραγματοποιηθεί και αυτό.

Εν τω μεταξύ, σε ένδειξη συμπαράστασης 40 εργάτες σιδηροδρόμου ξεκίνησαν και αυτοί απεργία πείνας. Απ’ την άλλη μεριά σε πάρα πολλούς χώρους δουλειάς εργάτες μαζεύουν λεφτά ή στέλνουν τρόφιμα στους καπνεργάτες. Ενώ οι εργαζόμενοι των δήμων της Αγκυρας ανακοίνωσαν μία μέρα απεργίας. Η συμπαράσταση πάρα πολλών σωματείων είναι σε καθημερινή βάση και δεν αφήνουν τους εργάτες μόνους τους.

Η απεργία και ο αγώνας των καπνεργατών δεν αφορά μόνο τους καπνεργάτες αλλά ολόκληρη την εργατική τάξη. Γι’ αυτό κάθε μέρα που περνάει οι καπνεργάτες σε όλη την Τουρκία βρίσκουν δυναμική συμπαράσταση.

Η απεργία ήδη έχει βάλει τη σφραγίδα της στην ημερήσια διάταξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: