Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Τι σχεδιάζει το στρατιωτικό κατεστημένο;

Εύλογα, αναπάντητα ερωτήματα προκύπτουν από την αποκάλυψη της τουρκικής εφημερίδας «Ταράφ».
Το δημοσίευμα μιλάει για ένα «άκρως απόρρητο σχέδιο» το οποίο υπογράφει ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας και συντάχτηκε τον Φλεβάρη του 2003.
Προέβλεπε πρόκληση έντασης με την Ελλάδα, με απώτερο στόχο την πτώση της κυβέρνησης Ερντογάν.

Υπό τον τίτλο «Καθήκον», το σχέδιο αναφέρει τα εξής: «Με σκοπό την κήρυξη στρατιωτικού νόμου στο σύνολο της Τουρκίας και την επιτυχία των διοικήσεων του στρατιωτικού νόμου, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας θα αυξήσει την ένταση με την Ελλάδα, θα προκαλέσει τους υποστηρικτές της ισλαμικής οπισθοδρόμησης και τη δραστηριότητά τους εναντίον των ενόπλων δυνάμεων».

Σύμφωνα με το σχέδιο, «στο Αιγαίο θα παρενοχλούνται τα αεροσκάφη της ελληνικής Αεροπορίας και αν είναι δυνατόν, θα προκληθεί πτώση ενός αεροσκάφους μας από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Αν δεν πραγματοποιηθεί αυτό, θα προκληθεί πτώση δικού μας αεροσκάφους με πυρά, σε κατάλληλο χώρο και χρόνο από πιλότο του Ειδικού Σμήνους το οποίο έχει αναδιαρθρωθεί.
Θα διοχετευτούν στα ΜΜΕ ειδήσεις περί της πτώσης του αεροσκάφους μας από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία και θα παρουσιαστεί η αδυναμία της κυβέρνησης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στο θέμα αυτό». Προβλέπεται ακόμα ότι «ένταση θα αυξηθεί και στα σύνορα στη Θράκη».

Για τους σχεδιασμούς του στρατιωτικού κατεστημένου της Τουρκίας θα επανέλθουμε με ποιο αναλυτική ανάρτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: