Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Οι λαοί της Τουρκίας δεν ξέχασαν τον Χραντ Ντινκ

Χράντ Ντίνκ… Αρμένιος διανοούμενος, αγωνιστής για μια ανθρώπινη κοινωνία. Επαναστάτης που αγωνίστηκε για τη φιλία των λαών.

Πριν 3 χρόνια αποφασίστηκε η δολοφονία του απ’ τις παρακρατικές οργανώσεις του τουρκικού καθεστώτος. Δολοφονήθηκε μπροστά στην εφημερίδα του όπου αρθρογραφούσε καθημερινά.
Ηταν απ’ τους λίγους διανοούμενους που είχαν απομείνει απ’ τον αρμένικο λαό της Τουρκίας. 3 μέρες πριν τη δολοφονία του τον είχαν καλέσει στη Νομαρχία και τον είχαν απειλήσει. Τα λυσσασμένα κοπάδια του καθεστώτος συνεχώς τον απειλούσαν. Οι υπηρέτες του φασισμού αναρωτιόντουσαν στις βρώμικες σελίδες διαφόρων αστικών εφημερίδων λέγοντας «ποιός θα σταματήσει αυτόν». Η δολοφονία του δεν ήταν μια απλή υπόθεση.

Αποδείχτηκε ότι απ’ τους στρατηγούς έως τον δολοφόνο που πάτησε τη σκανδάλη βρισκόντουσαν και βρίσκονται στις κρατικές υπηρεσίες. Η δίκη συνεχίζεται. Το δικαστήριο επιμένει να μην ψάχνει τα στοιχεία.

Η ιστορία έχει δείξει ότι ο αγώνας για τη δημοκρατία, για την ελευθερία είναι δύσκολος και μέχρι την κατάκτησή τους οι λαοί θα υποφέρουν πολύ. Όμως η νίκη θα είναι των λαών και όχι των δολοφόνων, των βασανιστών.

Οι λαοί της Τουρκίας δεν θα ξεχάσουν τον Χράντ. Το όνομά του πάντα θα ακουστεί στον αγώνα των λαών της Τουρκίας.

Χιλιάδες διαδηλωτές των τίμησαν στην επέτειο της δολοφονίας του φωνάζοντας ότι αργά ή γρήγορα θα λογοδοτήσουν οι δολοφόνοι.
Ολοι είμαστε Αρμένιοι, όλοι είμαστε Χραντ

Δεν υπάρχουν σχόλια: