Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

ΤΟ ΝΑΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΟΤΑΜΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ

Ένα από τα πιο αγαπημένα θέματα της ρατσιστικής και απάνθρωπης φιλολογίας της κυβέρνησης Παπαδήμου, των εγκάθετων δημοσιογράφων και ολόκληρου του πολιτικού συστήματος, από το ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Μπακογιάννη, μέχρι τις ναζιστικές συμμορίες δολοφόνων που διαπλέκονται με την Αστυνομία και την ΕΥΠ, είναι η δαιμονοποίηση των Αφγανών και των Πακιστανών μεταναστών.

Ας δούμε, όμως, οι δυστυχισμένοι αυτοί άνθρωποι από πού φεύγουν και γιατί. Μήπως είναι θύματα της οικονομικής ανέχειας, των πολέμων και πολιτικών διώξεων δικτατορικών καθεστώτων;

Η διεθνής αρθρογραφία αναφέρεται στην σοβαρή ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζει το Πακιστάν. Η οργάνωση Save the Children ανέφερε ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που ζουν στην περιοχή Χάιμπερ έχουν εξαναγκαστεί να καταφύγουν στις γειτονικές περιοχές Νοουσέρα και Πεσάβαρ από τον Ιανουάριο εξαιτίας των συγκρούσεων ανάμεσα στις δυνάμεις του τακτικού στρατού και τους πακιστανούς Ταλιμπάν.«Έχουμε 250.000 ανθρώπους που έχουν εκτοπιστεί, εκ των οποίων οι 60.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν μέσα μόλις στην τελευταία εβδομάδα κι έχουν απελπιστική ανάγκη της απαραίτητης βοήθειας για να σωθεί η ζωή τους», δήλωσε ο Φαρίς Κάσιμ, εκπρόσωπος τη οργάνωσης Σώστε τα Παιδιά.«Πρόκειται για μια σοβαρή ανθρωπιστική κρίση κι αν οι μάχες συνεχιστούν, εκτιμάμε ότι πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι θα εκτοπιστούν. Χρειάζονται υποστήριξη από την διεθνή κοινότητα και την κυβέρνηση», πρόσθεσε ο ίδιος.Η περιοχή Χάιμπερ είναι η μία από τις οκτώ των ημιαυτόνομων περιοχών των φυλών κατά μήκος των συνόρων με το Αφγανιστάν όπου είναι γνωστό ότι διαθέτουν βάσεις οι Αφγανοί αντάρτες.Ο στρατός διεξάγει επιχειρήσεις στις περιοχές αυτές από τα τέλη του 2008 και τα τελευταία χρόνια επικεντρώνεται σε απομακρυσμένες ορεινές περιοχές. Το 2009, οι μάχες είχαν αναγκάσει 2,3 εκατ. ανθρώπους να εγκαταλείψουν πόλεις και χωριά στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.Ουσιαστικά είναι η επανάληψη του δράματος που ζήσαμε στα Βαλκάνια με την ιμπεριαλιστική επέμβαση του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και Ε.Ε., της εισβολής τη Σομαλία και το Ιράκ, της επίθεσης της Συμμαχίας των Προθύμων στη Λιβύη, με αποτέλεσμα τον πνιγμό χιλιάδων προσφύγων στη Μεσόγειο μπροστά στ αδιάφορα μάτια των Μισθοφόρων του ΝΑΤΟ που τους εμπόδιζαν να φτάσουν στις ευρωπαϊκές ακτές. Φυσικά, οι μετακινήσεις των χιλιάδων αυτών ανθρώπων δε γνώρισαν τη δημοσιότητα που αναλογούσε στους Σύριους πρόσφυγες που φεύγουν για την Τουρκία, για να γλυτώσουν από τη μανία του αυταρχικού και δολοφονικού καθεστώτος Άσαντ. Ο ι Σύριοι πρόσφυγες είναι «καλοί και βολικοί» γιατί δικαιολογούν τις ιμπεριαλιστικές πιέσεις των ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ και πιθανόν στο όνομα τους να έχουμε άλλη μια «ανθρωπιστική επέμβαση».Για τα θύματα της «ανθρωπιστικής» επέμβασης του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, χωρίς να λείπουν και οι βομβαρδισμοί στο Πακιστάν, συχνά με θύματα αμάχους. Ελάχιστοι μιλούν και πολλοί λιγότεροι συνδέουν τη μετακίνηση χιλιάδων απελπισμένων μεταναστών προς τη Δύση με την εισβολή και επέμβαση του ΝΑΤΟ. Ακόμη λιγότεροι μιλούν για τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης που έχει στείλει τις στρατιωτικές της δυνάμεις στο Αφγανιστάν για «ανθρωπιστικούς και εκπολιτιστικούς λόγους», όπως πάντα.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: