Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Νεολαία κόμματος εργασίας (ΕΜΕΡ)
Ενάντια στην κρατική τρομοκρατία πλατύς ερτασμός της 1ης Μάη



Η νεολαία του Κόμματος Εργασίας στην Άγκυρα πραγματοποίησε μια μαζική συγκέντρωση ενάντια στις συλλήψεις των νέων. Οι συλλήψεις έγιναν με την αφορμή την συμμετοχή στην Κουρδική γιορτή newroz. Μέσα στους συλληφθέντες είναι και ο Ερέν Γιούρτ, μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου Νεολαίας του Κόμματος Εργασίας.

Στην συγκέντρωση μίλησε και η Πρόεδρος του Κόμματος Εργασίας Σελμά Γκιουρκάν.
Η κυρία Γκιουρκάν στην ομιλία της τόνισε, ότι η κυβέρνηση του Ερντογάν είναι πολύ ενοχλημένη από τον αγώνα και τις απαιτήσεις της νεολαίας και ο σκοπός των συλλήψεων είναι να επικρατεί κρατική τρομοκρατία για τον εορτασμό της 1ης Μάη.
Η κυρία Γκιουρκάν έκανε αναφορά και για την δίκη των στρατηγών της χούντας 12 Σεπτέμβρη 1980 και είπε: «Η δίκη των στρατηγών είναι ένα θέατρο. Η απόδειξη είναι η πολιτική που εφαρμόζεται ενάντια των εργατών και εργαζομένων και των απαιτήσεων τους. Καμία τρομοκρατία και καταπίεση δεν μπορεί να εμποδίσει τον αγώνα των εργατών και της νεολαίας».

Στην συγκέντρωση μίλησε και το στέλεχος της Νεολαίας Εργασίας Οζλέμ Τέμενα. Η Τέμενα ζήτησε να ελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι και δήλωσε ότι δεν έχουν κανένα νέο των φυλακισμένων αγωνιστών γιατί τα ειδικά δικαστήρια απαγορεύουν κάθε επαφή με τους κρατούμενους. Η Τέμενα θεώρησε την Τουρκία ως μία ανοιχτή φυλακή και κάλεσε τους νέους να δώσουν δυναμικό παρόν στις πλατείες για τον εορτασμό της 1ης Μάη.

Σείτ Αλντογάν ανταποκριτής ημερήσιας εφημερίδας Evrensel

Δεν υπάρχουν σχόλια: