Σάββατο 28 Απριλίου 2012

ΖΗΤΩ Ο ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΟΣ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ

Αδελφέ ελληνικέ λαέ, εργάτες, εργαζόμενοι,

Γιορτάζουμε την 1η Μάη τη στιγμή που το ιμπεριαλιστικό καπιταλιστικό σύστημα σε όλο τον κόσμο έχει ανοίξει μέτωπο ενάντια στους λαούς, εργάτες, εργαζόμενους με στόχο την περισσότερη εκμετάλλευση και κυριαρχία. Επιβάλλουν στους λαούς να δεχτούν τους πολέμους, εισβολές, γενοκτονίες, ανεργία, φτώχεια και πείνα.

Το τουρκικό καθεστώς στην εξωτερική πολιτική που ακολουθεί δημιουργεί περισσότερο πρόβλημα και εχθρότητα μεταξύ των λαών στην περιοχή και στην ευρύτερη περιοχή. Ως πιστός στρατηγικός σύμμαχος της Αμερικής, επεμβαίνει στα εσωτερικά των γειτονικών χωρών και παίρνει ενεργό μέρος στην ανασυγκρότηση των χωρών της Μέσης Ανατολής, Αφρικής κ.λπ. σύμφωνα με την πολιτική των ιμπεριαλιστικών σχεδίων.

Ενώ σχεδόν σε καθημερινή βάση συνεχίζονται οι επιθέσεις ενάντια στις δημοκρατικές απαιτήσεις των εργατών και εργαζομένων αλλά και το δίκαιο αγώνα του κουρδικού λαού, δολοφονίες, βομβαρδισμοί, απαγορεύσεις είναι η καθημερινή ρουτίνα. Η παραμικρή αντίσταση ενάντια στο καθεστώς πνίγεται με κρατική τρομοκρατία. Ο αριθμός των πολιτικών κρατούμενων έχει φτάσει στα ύψη, συνεχίζονται οι απαγορεύσεις δημοκρατικών δικαιωμάτων και ταυτόχρονα ο συντηρητισμός σε κάθε επίπεδο.

Παρόλη τη δημαγωγία και προπαγάνδα του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του για την οικονομική ανάπτυξη της Τουρκίας, η φτώχεια και ανεργία ,μεγαλώνει όλο και περισσότερο. Η πολιτική του ΔΝΤ, και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ΕΕ κ.λπ. έχουν καταστήσει την Τουρκία έναν παράδεισο για το κεφάλαιο.

Διεθνείς μονοπωλιακές εταιρίες, ΕΕ, ΔΝΤ υλοποιούν τις πολιτικές πείνας, ανεργίας και φτώχειας και στην Ελλάδα. Το κεφάλαιο προσπαθεί να καθαρίσει κάθε εμπόδιο για να οδηγήσει σε έναν παράδεισο για μεγάλα κέρδη και κυριαρχία. Παιδεία, υγεία, ασφαλιστικό, εργασιακά κ.α. ήταν ο πρώτος στόχος του κεφαλαίου. Τη στιγμή που η τεράστια ανεργία, φτώχεια δημιουργεί αντίδραση και αντίσταση των Ελλήνων εργατών, εργαζομένων και κάθε εκμεταλλευόμενων στρωμάτων, οι κυρίαρχες τάξεις βάζουν το δίλημμα μπροστά στις μάζες όπως: δραχμή ή ευρώ, ΕΕ ή χάος, γκρεμός ή θυσίες;

Η πραγματική διέξοδος απ’ την καπιταλιστική εκμετάλλευση και την κρίση είναι ο αγώνας των εργατών και εργαζομένων, όλων των εκμεταλλευμένων, αντίσταση και πάλη ενάντια στο σύστημα.

Τον τελευταίο καιρό το κεφάλαιο και κάθε εκπρόσωπός του προσπαθεί να δημιουργήσει άλλο ένα ψευτοδίλημμα με το μεταναστατευτικό ζήτημα. Δείχνουν τους μετανάστες ως αμαρτωλό κατσίκι, ως την αιτία της ανεργίας, κοινωνικής ασφάλειας κ.λπ. Φαίνεται πως αυτή η φασιστική επίθεση θα γενικευτεί τις επόμενες μέρες και θα προχωρήσουν σε συλλήψεις χιλιάδων μεταναστών. Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών είναι παράνομα και έχουν σκοπό τον αποπροσανατολισμό των μαζών. Ο σκοπός στην ουσία είναι να χτυπήσουν τους έλληνες εργάτες και εργαζόμενους.

Οι μετανάστες είναι ένα κομμάτι της εργατικής τάξης και παλεύουν κοινά ενάντια στο κεφάλαιο.


Πρωτοβουλία για το Δημοκρατικό Συνέδριο των Λαών (τμήμα της Ελλάδας)


Δεν υπάρχουν σχόλια: