Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Η καταπίεση της κουρδικής μειονότητας στην Τουρκία φέρνει εκδίκηση, απαντιέται με αίμα-καταστολή!



Στον ανεμοστρόβιλο της ακραίας κρατικής βίας και τρομοκρατίας, του εθνικισμού και ρατσισμού, της εκδίκησης και της πόλωσης έχει βουτηχτεί η τουρκική κοινωνία.Η κυβέρνηση Ερντογάν που υποκριτικά παρουσιάζεται ως προστάτης των Σύριων αντικαθεστωτικών παρέχοντας τους κάθε είδους ενίσχυση στον αγώνα τους ενάντια σε ένα αντίστοιχα αντιδραστικό και βάναυσο καθεστώς, ετοιμάζεται να επιτεθεί και στρατιωτικά, ως ένδειξη της αναβάθμισης του γεωστρατηγικού της ρόλου.Το τουρκικό αστικό καθεστώς, ισλαμικό και κεμαλικό όμως δε μπορεί να πείσει για τα ανθρωπιστικά του ιδεώδη καθώς παράλληλα διεξάγει μια νέα επίθεση κατά του εσωτερικού εχθρού, της κουρδικής μειονότητας. Σύμφωνα με την αρθρογραφία, μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση έχει ξεκινήσει ο τουρκικός στρατός στην ανατολική Τουρκία. Περίπου δυο χιλιάδες στρατιώτες και άνδρες των ειδικών δυνάμεων μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα στην επαρχία Τούντζελι στην ανατολική Τουρκία. Στόχος της επιχείρησης είναι να βρεθούν τα ίχνη των ανταρτών του PKK. Επιθετικά ελικόπτερα ήδη βομβαρδίζουν σπηλιές στην περιοχή, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάποιο αποτέλεσμα μετά από την κινητικότητα αυτή.


Της νέας αυτής επίθεσης είχε προηγηθεί η είδηση του θανάτου δύο μελών των Τουρκικών Στρατιωτικών Δυνάμεων στην Αμάσεια. Όπως δημοσίευσε η ιστοσελίδα Askehaber (10-4-2012), «ο υπαξιωματικός Οσμάν Τζαν Τουρκγκιόλ που είχε τραυματιστεί βαριά από επίθεση με νάρκη που είχε οργανώσει το ΠΚΚ, έγινε μάρτυρας. Μετά από έκρηξη που συνέβη κοντά στο χωριό Τσιγντεμλί της Αμάσειας την ώρα που περνούσε στρατιωτικό όχημα, 1 στρατιώτης έγινε μάρτυρας και 6 τραυματίστηκαν.Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο κρατικό νοσοκομείο Σαμπουντζούογλου Σερεφεντίν της Αμάσειας. Ο αρχίατρος του νοσοκομείου Αμντουλλάχ Καγιά ανακοίνωσε πως ο βαριά τραυματισμένος υπαξιωματικός Τσαβούς Τουρκγκιόλ παρά τις προσπάθειες που έγιναν δεν έγινε δυνατόν να σωθεί. Έγινε γνωστό πως ο μάρτυρας υπαξιωματικός καταγόταν από την Οσμανίγιε». Το τουρκικό κατεστημένο και τα καθεστωτικά ΜΜΕ συνεχίζουν να χωρίζουν το λαό και τους νεκρούς του σε μάρτυρες και τρομοκράτες, αλλά το αίμα βάφει την τουρκική γη, το μίσος κοχλάζει και τα βάσανα του τουρκικού λαού δεν έχουν σταματημό. Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση Ερντογάν και το σάπιο αστικό πολιτικό σύστημα καθώς βαυκαλίζονται με την άνθιση της τουρκικής οικονομίας και των κερδών των επιχειρηματιών που οφείλονται στην κτηνώδη εκμετάλλευση της τουρκικής εργατικής τάξης, την οποία εντέχνως κρατούν διχασμένη, ποτίζοντας τη με εθνικισμό και μισαλλοδοξία.

Παράλληλα, η καταπίεση της κουρδικής μειονότητας οξύνεται και η καταστολή του Τουρκικού κράτους μοιάζει ολοένα με του κράτους Τρομοκράτη Ισραήλ, χτίζοντας για τους Κούρδους ένα καθεστώς Απαρτχάιντ, στο πρότυπο των όσων υφίστανται οι Παλαιστίνιοι, από τον Ισραηλινό κατακτητή. Ένα καθεστώς παραλογισμού και απανθρωπιάς, που δεν κάνει διακρίσεις. Το Κουρδικό πρακτορείο Φιράτ-8 αποκαλύπτει ότι ένα παιδί 17 χρονών αντιμετωπίζει 55 χρόνια φυλακή, βασιζόμενο μόνο στη μαρτυρία ενός χαφιέ!

Άδανα -
Υποβλήθηκε μήνυση στον 17χρονο Φερχάτ Ερμπεγί ο οποίος φυλακίστηκε πριν από 4 μήνες και κατηγορείται για 6 διαφορετικά αδικήματα σε τρία περιστατικά. Η μόνη απόδειξη σε βάρος του είναι η κατάθεση του κρυφού μάρτυρα. Τα τουρκικά δικαστήρια που επιβάλουν σε ανήλικους Κούρδους ποινές πολλαπλάσιες της ηλικίας τους, αυτή τη φορά ζητάνε την τιμωρία του 17χρονου παιδιού σε 55 χρόνια φυλάκιση. Στην Μερσίνα όπου οι συλλήψεις οι προφυλακίσεις παιδιών συνεχίζονται με έντονους ρυθμούς και κατά τους τελευταίους 4 μήνες έχουν συλληφθεί περίπου 100 παιδιά, το 2ο Δικαστήριο Ανηλίκων αποδέχτηκε το κατηγορητήριο με το οποίο ο 17χρονος Φερχάτ Ερμπεγί κατηγορείται για ¨διενέργεια τρομοκρατικής προπαγάνδας¨, ¨φθορά περιουσίας¨, ¨φθορά δημόσιας περιουσίας¨, ¨συμμετοχή σε συγκέντρωση και διαμαρτυρία με όπλο και άλλα παρόμοια εργαλεία¨ και αντιμετωπίζει έτσι συνολική ποινή 55 ετών φυλάκισης.Στις 26 Δεκεμβρίου 2011 ο καταγόμενος από την Σιίρτ Φερχάτ Ερμπεγί συνελήφθη και φυλακίστηκε μετά από έφοδο στο σπίτι του, και του απεύθυναν κατηγορίες για ¨πράξη διαμαρτυρίας στο όνομα της οργάνωσης¨ και ¨συμμετοχή σε παράνομη διαμαρτυρία¨ .Αποδεικτικά στοιχεία οι καταθέσεις αστυνομικών και κρυφού μάρτυραΗ δίκη στην οποία έχει υποβάλλει μήνυση η αστυνομία θα εκδικαστεί στις 21 Απριλίου στο 2ο Δικαστήριο Ανηλίκων Μερσίνας. Τα μόνα στοιχεία σε βάρος του Ερμπεγί είναι οι καταθέσεις των αστυνομικών και ενός κρυφού μάρτυρα.Απαιτείται τώρα η ανάπτυξη ενός νέου εργατικού διεθνιστικού κινήματος που ενωμένοι οι εργαζόμενοι Έλληνες-Κούρδοι-Τούρκοι-Κύπριοι, θα δώσουν τη μάχη για τα κοινά τους συμφέροντα. Οι ανθρωπιστικές επεμβάσεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων σήμαιναν δημιουργούσαν πάντα πόνο, θάνατο, προσφυγιά και έκρυβαν τα σημαντικά πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα που εξυπηρετούσαν οι εισβολείς εθνικοί στρατοί, το ΝΑΤΟ και ο ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτε από τον ΟΗΕ, τις ΗΠΑ και Ε.Ε.Απαιτούμε το μπλοκάρισμα όλων των εξοπλισμών, τη διάλυση των ΝΑΤΟ-Ε.Ε.Αντιτασσόμαστε στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς επέμβασης σε Συρία και Ιράν. Η ειρήνη και η ευημερία του κόσμου της εργασίας θα είναι αποκλειστικά έργο της αλληλεγγύης του, των ανατρεπτικών αγώνων και των επαναστατικών κινημάτων που θα χαράξουν μια άλλη απελευθερωτική προοπτική.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: