Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Είναι στρατόπεδα των μεταναστών ή ορμητήριο ενάντια στη Συρία;


Στην τελευταία Σύνοδο των «Φίλων της Συρίας» που πραγματοποιήθηκε στην Κων/πολη αποφασίστηκε να εξοπλιστούν οι αντικαθεστωτικοί. Αυτή την πράξη θα αναλάμβαναν η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Εμιράτα, Κουβέϊτ, Μπαχρέϊν και Τουρκία. Στην ίδια Σύνοδο αποφασίστηκε κιόλας οι πολεμιστές του Ελεύθερου Στρατού της Συρίας να έχουν τακτικό μισθό απ’ αυτές τις χώρες.

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Νταβούτογλου, απ’ τη μία μιλάει για μηδέν πρόβλημα με τους γείτονες αλλά απ’ την άλλη μεριά σε καθημερινή βάση προχωράει σε κάθε κίνηση, σε διεθνές επίπεδο για να οργανωθούν επιθέσεις ενάντια στη Συρία. Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι η ζώνη ασφαλείας και κάθε ενδεχόμενο είναι υπό συζήτηση.

Προς αυτή την κατεύθυνση ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, πραγματοποίησε επίσκεψη στα στρατόπεδα των μεταναστών, στα σύνορα Συρίας και Τουρκίας. Τα στρατόπεδα μεταναστών χρησιμοποιούνται ως ορμητήριο ενάντια στη Συρία. Σε καθημερινή βάση απ’ αυτά τα στρατόπεδα οι αντικαθεστωτικοί μπαίνουν και πραγματοποιούν προβοκάτσιες και συγκρούσεις και γυρνάνε πίσω. Γι’ αυτό ο αριθμός των μεταναστών αλλάζει σχεδόν σε καθημερινή βάση. Μία μέρα λιγοστεύουν κατά 2.000, την άλλη αυξάνονται κατά 3.000 κ.λπ. Αυτή την διαπίστωση έχουν κάνει και οι βουλευτές, μέλη του Κοινοβουλίου της Τουρκίας και έχουν γίνει αναφορές και συζητήσεις.

Τελευταία, οι ανταποκριτές των Reuters και Tımes διαπίστωσαν αυτή την πραγματικότητα και μάλιστα έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες που ανήκουν στα στρατόπεδα των πολεμιστών της αντιπολίτευσης. Μάλιστα ένας απ’ τους εκπροσώπους του Ελεύθερου Στρατού της Συρίας, Χαλίτ Χαμούτ φωτογραφήθηκε σ’ αυτά τα στρατόπεδα.

Η Τουρκία πια παίρνει μία ανοιχτή θέση στο ζήτημα της Συρίας. Δηλ. η Τουρκία μ’ αυτή την πράξη σημαίνει πως έχει κηρύξει πόλεμο με την Συρία. Τα στρατιωτικά στρατόπεδα να χρησιμοποιηθούν ως ορμητήριο είναι παράνομο σύμφωνα με τις διεθνής συμφωνίες.

Κύριε Ερντογάν αυτά τα ορμητήρια είναι μέσα στην Τουρκία ή όχι; Έχετε κηρύξει πόλεμο με την Συρία ή όχι; Έχετε αναλάβει το ρόλο του δολοφόνου του ιμπεριαλισμού ή όχι; Χρησιμοποιείτε τη Συρία για επεκτατισμό του τουρκικού κεφαλαίου ή όχι; Έχετε συμφωνίες γύρω απ’ το κουρδικό με την Αμερική ή όχι;

Σείτ Αλντογάν ανταποκριτής ημερήσιας εφημερίδας Evrensel

Δεν υπάρχουν σχόλια: