Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Μεγάλη διαδήλωση των καπνεργατών

Το Σάββατο 20 Φλεβάρη οι καπνεργάτες που βρίσκονται στην απεργία πάνω από 60 μέρες πραγματοποίησαν μία συγκέντρωση στην Αγκυρα.
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν 30.000 διαδηλωτές. Στις ομιλίες που γίνανε στο χώρο της συγκέντρωσης τονίστηκε ότι καμία δύναμη δεν θα μπορέσει να εμποδίσει τους εργάτες και εργαζόμενους να διεκδικούν τα δικαιώματά τους και να συνεχίσουν τον δίκαιο αγώνα τους. Στη συγκέντρωση βρέθηκαν εκατοντάδες συνδικαλιστικά παραρτήματα των Συνομοσπονδιών, νέοι, γυναίκες, άνθρωποι της διανόησης, καλλιτέχνες, μαζικές οργανώσεις.

Να υπενθυμίσουμε πως οι καπνεργάτες αγωνίζονται ενάντια στη ιδιωτικοποίηση της καπνοβιομηχανίας. Η κυβέρνηση του Ερντογάν έχει αποφασίσει να κλείσει τα εργοστάσια και να πετάξει τους εργάτες στο δρόμο.

Πίεση προς τις Συνομοσπονδίες


Πάνω από 1.000 συνδικαλιστές την ημέρα της συγκέντρωσης έδωσαν στη δημοσιότητα μία διακήρυξη. Οι συνδικαλιστές στη διακήρυξη αναφέρουν ότι οι Συνομοσπονδίες είναι υποχρεωμένες να πάρουν θέση υπέρ του αγώνα των καπνεργατών. Επίσης γίνεται αναφορά ενάντια στο γραφειοκρατικό συνδικαλισμό.
Πέρα απ’ τη σημαντική αυτή διακήρυξη, σχεδόν καθημερινά τα ταξικά συνδικάτα καλούν τους εργάτες και εργαζόμενους να αγωνιστούν ενάντια στους συμβιβασμένους γραφειοκράτες που αντί να βρίσκονται δίπλα στους εργάτες προσπαθούν να παίξουν το ρόλο του πυροσβεστήρα.
Υστερα από έντονες πιέσεις οι Συνομοσπονδίες αποφάσισαν να βρεθούν και να συζητήσουν τη περαιτέρω στάση τους για τους καπνεργάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: