Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ-ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΛΑΟΥ


ΤΟΥΡΚΟΙ-ΚΟΥΡΔΟΙ -ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ


Το καθεστώς της Τουρκίας με την πολιτική που ακολουθεί γίνεται όλο και περισσότερο απειλητικό τόσο εκτός συνόρων, ενάντια στις γειτονικές χώρες, αλλά και εντός συνόρων, ενάντια των λαών της Τουρκίας, στον κόσμο της εργασίας και την νεολαία.


Η κυβέρνηση του Ερντογάν από την μια μιλάει για μεταρρυθμίσεις και εκδημοκρατισμό. Από την άλλη μεριά με ένα όργιο καταστολής και κρατικής τρομοκρατίας, σε συνεργασία με την Ακροδεξιά, προσπαθεί να συντρίψει κάθε αντιπολίτευση εναντίον της. Με την αλλαγή του συντάγματος, αλλά και με νέους νόμους έχει ισχυροποιήσει την θέση της, με αποτέλεσμα όλο και περισσότερο να παίρνει τη θέση της χούντας των στρατηγών. Οι φασιστικοποιήσεις της καθημερινής ζωής, οι απαγορεύσεις των συνδικαλιστικών και πολιτικών δραστηριοτήτων και η κατάργηση δημοκρατικών δικαιωμάτων δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης του ΑΚΡ. Τελευταία, ψήφισαν νόμους που απαγορεύουν την απεργία σε κάποιους κλάδους όπως των μεταφορών και σχεδόν καταργούν το δικαίωμα της απεργίας.


Στο Κουρδιστάν συνεχίζονται οι τεράστιες στρατιωτικές επιχειρήσεις, βομβαρδισμοί των χωριών, συλλήψεις. Το καθεστώς συνεχίζει να αρνείται την ύπαρξη του Κουρδικού λαού και δε διστάζει να πραγματοποιεί μαζικές δολοφονίες. Κατά την επίσημη πολιτική του καθεστώτος δεν υπάρχει Κουρδικό ζήτημα αλλά τρομοκρατία. Τον τελευταίο ένα χρόνο με αυτήν την κατηγορία πάνω από 7.000 διανοούμενοι αγωνιστές εκλεγμένοι εκπρόσωποι του Κουρδικού λαού φοιτητές, επιστήμονες βρίσκονται στην φυλακή.


Όμως ο ηρωικός αγώνας του Κουρδικού λαού συνεχίζεται και μαζικοποιείται όλο και περισσότερο. Από τις 12 Σεπτέμβρη περίπου 700 φυλακισμένοι ξεκίνησαν απεργία πείνας με την απαίτηση να λαμβάνουν εκπαίδευση στη μητρική γλώσσα και να τερματιστεί η απομόνωση του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλλάχ Οτζαλάν . Η απεργία πείνας συνεχίζεται και επεκτείνεται: ο αριθμός των απεργών είναι πάνω από 10.000, ενώ σε αυτή συμμετέχουν αρκετοί διανοούμενοι και βουλευτές που ανήκουν στο Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP).


Ενάντια στα δίκαια αιτήματα του Κουρδικού λαού ο Ερντογάν εμφανίζεται όλο και περισσότερο απειλητικός, φτάνοντας να θέσει ζήτημα εφαρμογής της θανατικής ποινής. Η κτηνώδη αυτή πολιτική του τουρκικού αστικού συστήματος εξουσίας βρίσκει την στήριξη των ΗΠΑ και της Ε.Ε., της ελληνικής κυβέρνησης που ακολουθεί επίσης στυγνή αντεργατική πολιτική και οξύνει καθημερινά την κρατική τρομοκρατία. Κοινή η μοίρα των λαών. Οι πολιτικές του ΔΝΤ, της εξυπηρέτησης των τοκογλύφων και της χάραξης των νέων δρόμων καπιταλιστικής κερδοφορίας στην Τουρκία επιβλήθηκαν από τον Στρατό και είχαν ως προϋπόθεση την πάταξη των κοινωνικών κινημάτων και της Αριστεράς στην Ελλάδα επιβάλλονται από τον Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό, με αγαστή την συνεργασία Αστυνομίας-δικαστών-καθεστωτικών ΜΜΕ-φασιστών, ενώ ολοένα περισσότερο ο Στρατός αναλαμβάνει ρόλο Κατασταλτικής Δύναμης του εχθρού εργαζόμενου, αγωνιζόμενου λαού.


Οι απεργοί πείνας βρίσκονται στο σταυροδρόμι μεταξύ ζωής και θανάτου. Πολλοί από αυτούς ακόμα και σήμερα θα έχουν αρκετά σημαντικές συνέπειες στην υγεία τους για την υπόλοιπη ζωή τους.  Καλούμε τις οργανώσεις, τα κόμματα, τους δημοκρατικούς φορείς, τους διανοούμενους, και τα προοδευτικά κινήματα να δείξουν την δυναμική αλληλεγγύη τους και συμπαράσταση τους με τους απεργούς πείνας.


Ανάγκη όσο ποτέ ένα σύγχρονο εργατικό διεθνιστικό ρεύμα ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό και τον ιμπεριαλισμό. Για την Ανατροπή των κυβερνήσεων της αντεργατικής λαίλαπας, της κρατικής τρομοκρατίας και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών. Για ένα κόσμο χωρίς καπιταλισμό και εκμετάλλευση.


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ


Δημοκρατικό συνέδριο των λαών (τμήμα Ελλάδας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: