Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

                                           Προς κοινή γνώμη

Χιλιάδες φυλακισμένοι συνεχίζουν την απεργία πείνας. Περίπου 700 απ’ αυτούς βρίσκονται στην απεργία πείνας απ’ τις 12 Σεπτέμβρη και απαιτούν να γίνει η απολογία τους στα δικαστήρια στη μητρική τους γλώσσα αλλά και να τερματιστεί η απομόνωση του προέδρου του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτζαλάν.

Η κυβέρνηση όμως κλείνει τα μάτια και τ’ αυτιά της στα δίκαια αυτά αιτήματα. Τη στιγμή που πάρα πολλοί απεργοί πείνας βρίσκονται στο όριο ζωής και θανάτου η κυβέρνηση του Ερντογάν μιλά για τρομοκράτες και απαράδεκτες απαιτήσεις. Μάλιστα σε αυτή τη συγκυρία ο Ερντογάν δήλωσε ότι ο κόσμος απαιτεί να εφαρμοστεί ξανά ο νόμος του απαγχονισμού.

Οι δικηγόροι του Αμπντουλάχ Οτζαλάν απαίτησαν να επισκεφθούν τον πελάτη τους με τον οποίο δεν έχουν καμία επαφή εδώ και πάρα πολύ καιρό. Οι αρχές όπως πάντα απάντησαν ότι είναι χαλασμένο το καράβι που πάει στο νησί όπου κρατείται ο Οτζαλάν.


Σε όλη την Τουρκία και το Κουρδιστάν υπάρχουν έντονες αντιδράσεις σε κάθε επίπεδο ενάντια στη στάση της κυβέρνησης. Μάλιστα ο βουλευτής του κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας Οζντάλ Ουτσέρ και η Εμινέ Αϊνά ξεκίνησαν απεργία πείνας δηλώνοντας ότι υιοθετούν τις απαιτήσεις των πολιτικών κρατουμένων. Απ’ την άλλη μεριά, τα στελέχη του ίδιου κόμματος θα ανακοινώσουν σύντομα μία σειρά δραστηριότητες όπως απεργία πείνας όλων των βουλευτών του κόμματος και διαδηλώσεις σε όλη την Τουρκία και το Κουρδιστάν. Στην ανακοίνωση τονίζεται ακόμα ότι μεταξύ 11 και 19 Νοέμβρη θα γίνουν κεντρικές διαδηλώσεις σε Κων/πολη, Βαν, Σιίρτ, Τζίζρε, Μάρντιν και αλλού.

Στη στάση της κυβέρνησης αντέδρασε έντονα και η συμμαχία Δημοκρατικό Συνέδριο των Λαών. Η εκτελεστική επιτροπή του Δημοκρατικού Συνεδρίου των Λαών ανακοίνωσε ότι βρίσκεται πάντα σε αλληλεγγύη με τους πολιτικούς κρατούμενους. Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και η δήλωση των διανοουμένων που βρέθηκαν σε μία μαζική συγκέντρωση των διανοούμενων στην Κων/πολη.

Καλούμε τα πολιτικά κόμματα, τους προοδευτικούς και μαζικούς φορείς, τα συνδικάτα, τις νεολαιίστικες και γυναικείες οργανώσεις να συμπαρασταθούν στον αγώνα των φυλακισμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: