Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Συνδικαλισμός που αφήνει ανέγγιχτα τα μονοπώλια
Με ρατσιστικά συνθήματα στήνει παράταξη στον κλάδο των ταξί, έτοιμη να τσακίσει κάθε αντιμονοπωλιακή δύναμη στο κίνημα
Τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής ανακοίνωσαν ότι την Κυριακή στα γραφεία της «Κεντρικής Διοίκησης» θα γίνει «ιδρυτική συνδιάσκεψη του νέου εθνικού συνδικαλιστικού οργάνου υπό την αιγίδα της Χρυσής Αυγής για τους οδηγούς ταξί». Παρόντες θα είναι ο ΓΓ της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές Ιωάννης Λαγός και Ηλίας Κασιδιάρης.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρουν: «Ο κλάδος των Ελλήνων οδηγών ταξί πλήττεται βάναυσα από τις μνημονιακές πολιτικές της συγκυβέρνησης, τους λαθρομετανάστες που τους παίρνουν παράνομα τα μεροκάματα, αλλά και την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα, η οποία έχει καταστήσει το επάγγελμα άκρως επικίνδυνο».
Οπως και για την ανεργία των εργαζομένων, έτσι και σε αυτήν την περίπτωση, «φωτογραφίζουν» τους μετανάστες σαν βασικό αίτιο για την ανεργία στον κλάδο. Αφήνουν στο απυρόβλητο την απελευθέρωση που προωθούν κυβέρνηση - ΕΕ για να συνθλίψουν τους μικρούς σε κάθε κλάδο, δε λένε κουβέντα για τη συντριβή του μεροκάματου που έχει κάνει το ταξί πολυτέλεια. Ούτε για την πολιτική που ανοίγει το δρόμο σε εταιρείες ταξί. Παίζουν ξεδιάντροπα το παιχνίδι του καπιταλιστικού συστήματος, βάζουν πλάτη στη βαθιά εκμετάλλευση που αυτό γεννά και προσπαθούν να σπείρουν τη διχόνοια και το διχασμό ανάμεσα σε Ελληνες και ξένους εργαζόμενους.
Το ζήτημα της εγκληματικότητας είναι υπαρκτό και οξυμένο, ωστόσο δεν αντιμετωπίζεται με ομάδες κρούσης μέσα σε συνδικαλιστικούς φορείς, όπως προφανώς υπονοεί η Χρυσή Αυγή, ούτε με ρατσιστικά παραληρήματα. Τα εγκληματικά κυκλώματα στα οποία συμμετέχουν και Ελληνες και μετανάστες θησαυρίζουν και θύμα είναι ο ίδιος ο λαός.
                              ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: