Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Η «προχωρημένη δημοκρατία» τους δολοφονεί τα παιδιά μας

Η κυβέρνηση του Ερντογάν υπερηφανεύεται ότι εξάγει δημοκρατία προς τις χώρες της Μέσης Ανατολής. Όμως η έκθεση των ανθρώπινων δικαιωμάτων για την Τουρκία δείχνει το αντίθετο. Τα τελευταία δυο χρόνια οι φυλακές έχουν μετατραπεί σε αίθουσες βασανιστηρίων, πολλοί κρατούμενοι έχασαν την ζωή τους και πολλοί άρρωστοι περιμένουν τον θάνατο.

Η καταπάτηση ανθρώπινων δικαιωμάτων είναι στα ύψη.

Από το 2010 που ήρθε στην κυβέρνηση ο Ερντογάν και το κόμμα του παρατηρείται ότι έφτασε στα ύψη η καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Μόνο το 2010 36 κρατούμενοι έχασαν την ζωή τους, 724 κρατούμενοι δέχτηκαν βασανιστήρια και 617 δεν είχαν ιατρική περίθαλψη για σοβαρά προβλήματα υγείας. Τα γεγονότα της φυλακής Ούρφα ήταν αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης.

Οι κρατούμενοι είχαν προειδοποιήσει. Ο Κούρδος βουλευτής Ιμπραχίμ Αιχάν είχε προειδοποιήσει και το υπουργείο δικαιοσύνης και τις κρατικές υπηρεσίες για την κατάσταση των φυλακών. Όμως δεν πάρθηκαν μέτρα. Η πυρκαγιά που ξέσπασε στην φυλακή κόστισε 13 ζωές. Οι αρχές δεν προσπάθησαν να σβήσουν την φωτιά. Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της προχωρημένης δημοκρατίας της Τουρκίας.

Στην περιοχή συνεχώς αυξάνονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις και οι συγκρούσεις. Η δολοφονία δεκατριών κρατουμένων και η τρομοκρατία του καθεστώτος δείχνουν ότι συνεχώς αυξάνεται η καταπάτηση των δικαιωμάτων. Αυτό διαπιστώνεται και στην έκθεση του Γραφείου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.


Ο απολογισμός είναι βαρύς

Σύμφωνα με την έκθεση του γραφείου των ανθρώπινων δικαιωμάτων το 2005 σημειώθηκαν 1153 επιθέσεις ενάντια στους κρατούμενους. 13 άτομα πέθαναν και 2 τραυματίστηκαν. Το 2006 ο αριθμός των επιθέσεων έφτασε τις 2764 και δολοφονήθηκαν 17 κρατούμενοι. Το 2008 έχασαν την ζωή τους 37 κρατούμενοι και ο αριθμός επιθέσεων έφτασε τις 3519. Ενώ το 2009 έχασαν τη ζωή τους 36 κρατούμενοι και ο αριθμός των επιθέσεων ήταν 2640.
Το 2010 ο αριθμός των δολοφονημένων ήταν 14 και ο αριθμός επιθέσεων ανήλθε στις 2656. 512 κρατούμενοι δέχτηκαν βασανιστήρια και 575 δεν είχαν ιατρική περίθαλψη λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας. Ενώ το 2011 έχασαν την ζωή τους 36 κρατούμενοι, 724 δέχτηκαν βασανιστήρια, 617δεν είχαν ιατρική περίθαλψη.

Το πραγματικό πρόσωπο του καθεστώτος της Τουρκίας

Ο πρόεδρος του Γραφείου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων της ΑΜΕΤ, Ρατζί Μπιλιτζί ανακοίνωσε ότι αυτές τις πληροφορίες τις έστειλαν στις διεθνής υπηρεσίες, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης κτλ. Ο Μπιλιτζί τόνισε ακόμα τα εξής : «παρ’ όλες τις προσπάθειες μας δεν λύθηκε κανένα πρόβλημα. Γιατί δεν γνωρίζετε τα ανθρώπινα δικαιώματα για αυτό τα προβλήματα αυξάνονται. Η κυβέρνηση το μόνο πράγμα που πρέπει να κάνει είναι να λύσει το Κουρδικό ζήτημα με δημοκρατικά μέσα. Όμως η κυβέρνηση συνεχίζει να φτιάχνει καινούργιες φυλακές. Με αυτό τον τρόπο δεν μπορούν να λύσουν τίποτα. Ο αριθμός των φυλακών πριν 10 χρόνια και σήμερα είναι απίστευτα μεγάλος. Όσες φυλακές και να φτιάξουν δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα. Θα μετατρέψετε την χώρα σε φυλακή. Η δολοφονία των κρατουμένων στην φυλακή Ούρφα ήταν αποτέλεσμα αυτών των αντιλήψεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: