Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Προς 6ο συνέδριο νεολαίας εργασίας

Προετοιμασίες για το 6ο συνέδριο νεολαίας του κόμματος εργασίας (ΕΜΕΡ) συνεχίζεται σε όλη την Τουρκία και στο Κουρδιστάν. Η νεολαία εργασίας συζητά με όλες τις οργανώσεις για την αγωνιστική γραμμή αλλά και την άγρια εκμετάλλευση και επίθεση του δέχεται από τις καπιταλιστικές δυνάμεις.

Στις 24 του μήνα πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη η συνδιάσκεψη οργανώσεων της Κωνσταντινούπολης.
Η συνδιάσκεψη ήταν ιδιαίτερα ζωντανή σε όλα τα θέματα που συζητήθηκαν. 130 εκπρόσωποι των οργανώσεων μοιράστηκαν τις πλούσιες τους εμπειρίες και έκαναν ιδιαίτερη αναφορά για την ανάγκη της μαζικοποίησης του αγώνα τους.
Ο γραμματέας του κόμματος της Κωνσταντινούπολης Γκιουβέν Γκιερτσέκ στην ομιλία του τόνισε ότι οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις προσπαθούν να δημιουργήσουν νέες τάξεις πραγμάτων στη γη και οι πόλεμοι που γίνονται είναι για τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα. Ο Γκιερτσέκ αναλύοντας την κατάσταση στη Μέση ανατολή έκανε εκτενή αναφορά για την στάση της Τουρκίας και τον επεκτατισμό του Τουρκικού κεφαλαίου προς τις γειτονικές χώρες τονίζοντας ότι: «ιδιαίτερα στην Μέση Ανατολή συνεχίζονται οι επιθέσεις του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού για την οικονομική και στρατιωτική κυριαρχία της περιοχής».

Εκπρόσωποι που προέρχονται από την εργατική νεολαία μίλησαν για μεσαιωνικές συνθήκες που επικρατούν στους χώρους δουλειάς, την στυγνή εκμετάλλευση που δέχονται από τους εργοδότες τους υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα συγκρότησης μετώπου για να αντισταθούν σ’ αυτή την βάρβαρη πραγματικότητα.




Φοιτητές, στις παρεμβάσεις τους αναφέρθηκαν για την κρατική και φασιστική τρομοκρατία που αντιμετωπίζουν σε κάθε δραστηριότητα τους. Πολλοί εκπρόσωποι τόνισαν ότι ο αγώνας της νεολαίας πρέπει να ενωθεί με τον αγώνα της εργατικής τάξης δίνοντας έμφαση στην διαπίστωση ότι η νέα εργατική βάρδια υποστηρίζει και αγωνίζεται για και πλήρη ισότητα όλων των λαών και μειονοτήτων.

Στην συνδιάσκεψη πάρθηκαν μια σειρά αποφάσεις για ένταση του αγώνα θέτοντας μια σειρά στόχους: Δωρεάν δημοκρατική επιστημονική παιδεία, αγώνας ενάντια στον εθνικισμό και τον ρατσισμό, δυνάμωμα του ιδεολογικού αγώνα, αγώνας για να εφαρμοστούν ασφαλής συνθήκες εργασίας, να μαζικοποιηθούν τα συνδικάτα, να ενταθεί η ταξική παρέμβαση σε σπουδάζουσα και μαθητιώσα νεολαία, να ενταθεί ο πάλη εναντίων των ναρκωτικών.
Αγώνας ενάντια στην συνθήκη της Μπολώνιας.
Στο κλείσιμο των εργασιών τονίστηκε ότι το μέλλον της νεολαίας είναι ο σοσιαλισμός.


Ψέματα του κράτους της Τουρκίας
Στις 20 Μαρτίου 2012, στην πόλη Τζίζρε η αστυνομία επεμβαίνει στην Κουρδική γιορτή με πολλούς τραυματίες και 65 συλλήψεις. Ο κόσμος αποφασισμένος να γιορτάσει την Κουρδική γιορτή Newroz, αντιδράει και συγκρούεται με την αστυνομία.
Ισχυρές ειδικές αστυνομικές δυνάμεις πυροβολούν το γραφείο του κόμματος ειρήνης και δημοκρατίας. Ακολουθούν συμπλοκές στις οποίες χάνει την ζωή του ένας αστυνομικός ενώ τραυματίζονται άλλοι 2 αστυνομικοί όπως επίσης και 2 Κούρδοι που συμμετείχαν στην γιορτή. Αστυνομία και υπουργείο εσωτερικών διοχετεύουν στα Μ.Μ.Ε, τα οποία και την αναπαράγουν, την πλαστή είδηση ότι οι Κούρδοι άνοιξαν πυρ ενάντια στην αστυνομία.



Ο βουλευτής του κόμματος ειρήνης και δημοκρατίας Χασίπ Καπλάν ζήτησε να δοθούν στην δημοσιότητα οι εικόνες από τις κάμερες που βρίσκονται στην περιοχή.
Όντως οι εικόνες που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο απέδειξαν ότι η αστυνομία πυροβόλησε τους διαδηλωτές την ώρα της διαδήλωσης και ύστερα έσπευσε να πυροβολεί με αυτόματα το γραφείο του συγκεκριμένου κόμματος.
Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε το ψέμα του κράτους της Τουρκίας.


Τι θα γίνουν τα 18.000 πυρηνικά όπλα.

Αυτές τις μέρες πραγματοποιήθηκε στην νότιο Κορέα στην Σεούλ σύνοδος πυρηνικής ασφάλειας. Οι συμμετέχοντες αρχηγοί κρατών στην κοινή δήλωση τόνισαν ότι δεν τάσσονται ενάντια στην απόκτηση πυρηνικών δραστηριοτήτων εφόσον είναι πυρηνικά.
Να υπενθυμίσουμε ότι η Αμερική έχει 9.400, η Ρωσία 4.830, Αγγλία 200, η Γαλλία 350, η Κίνα 333, το Ισραήλ 75-200, η Γερμανία 150, η Τουρκία 90 μαζί με την Ινδία, το Πακιστάν, την βόρεια Κορέα, την Ιταλία, το Βέλγιο και την Ολλανδία ο αριθμός των πυρηνικών όπλων φτάνει τις 16.000 . Αυτό σημαίνει ότι οι ιμπεριαλιστές είναι κάτοχοι πυρηνικών που μπορούν δεκάδες φορές να καταστρέψουν την γη. Τα υπόλοιπα είναι λόγια και κοροϊδία.
Μόνο αυτή η πραγματικότητα δείχνει ότι ο καπιταλισμός είναι εχθρός των λαών και δεν μπορεί να γίνει μέλλον της ανθρωπότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: