Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

            Προς κοινή γνώμη

Η πολιτική των κυβερνήσεων συνεχίζει να επιβάλει στους εργάτες και εργαζόμενους την ανεργία, πείνα και εξαθλίωση.

Στο στρατόπεδο των μεταναστών και πολιτικών προσφύγων του Λαυρίου οι δεκάδες εργαζόμενοι εδώ και επτά μήνες είναι απλήρωτοι. Οι εργαζόμενοι όσες φορές ειδοποίησαν τις αρχές γι’ αυτή την κατάσταση δεν πήραν καμία θετική απάντηση, μόνο κοροϊδία εισέπραξαν. Κι έτσι φαίνονται πως οδηγούν τους εργαζόμενους σε απεργία.

Στο στρατόπεδο του Λαυρίου στεγάζονται 300 άτομα, από τα οποία 70 είναι μικρά παιδιά και βρέφη. Εδώ και χρόνια έχουν αυξηθεί τα προβλήματα: όπως υγεία, συσσίτια, στέγαση κ.α. Το κτίριο είναι ετοιμόρροπο και οι αρχές δεν προχώρησαν σε καμία βελτίωση του στρατοπέδου εδώ και πολλά χρόνια.

Καταρχήν μία δίκαιη ενδεχόμενη απεργία των εργαζομένων θα δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στους μετανάστες αλλά ιδιαίτερα στα παιδιά. Έτσι κι αλλιώς η ανεργία έχει οδηγήσει τους μετανάστες σε εξαθλίωση και με την απεργία των εργαζομένων θα επικρατήσει μία κατάσταση πείνας. Φαίνεται πως το κράτος και ο Ερυθρός Σταυρός θέλει να μας καταντήσει στην πείνα μη πληρώνοντας και μη ικανοποιώντας τα αιτήματα των εργαζομένων.

Οι κυβερνήσεις απ’ τη μία μεριά προπαγανδίζουν ότι ανοίγουν στρατόπεδα για τη λύση του προβλήματος όμως η κατάσταση στο στρατόπεδο του Λαυρίου δείχνει ότι η παρούσα πολιτική του κράτους είναι μία στάχτη στα μάτια του κόσμου και αποπροσανατολίζουν τους εργάτες και εργαζόμενους απ’ τα πραγματικά και υπαρκτά προβλήματα. Η απόδειξη είναι το στρατόπεδο του Λαυρίου.

Υποστηρίζουμε οποιαδήποτε μορφή αγώνα των εργαζομένων για τα δίκαια δικαιώματά τους. Είμαστε μαζί τους. Όμως ειδοποιούμε τις αρχές ότι οποιαδήποτε κατάσταση που θα δημιουργηθεί στο στρατόπεδο η ευθύνη ανήκει στο κράτος και στον Ερυθρό Σταυρό. Ήδη στο στρατόπεδο υπάρχουν πολλά άρρωστα παιδιά και ενήλικοι που χρειάζονται καθημερινή περίθαλψη και συσσίτια.

Να ικανοποιηθούν οι εργαζόμενοι του στρατοπέδου εδώ και τώρα.

Οι Κούρδοι και Τούρκοι πολιτικοί πρόσφυγες που ζουν στο Λαύριο 

Δεν υπάρχουν σχόλια: