Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Μήνυμα αλληλεγγύης των Κούρδων και Τούρκων συνδικαλιστών και συνδικάτων με τους εργάτες της Χαλυβουργίας. Το μήνυμα διαβάστηκε στην συγκέντρωση της 1ης Μάη στην Χαλυβουργία.

          Αγαπητοί σύντροφοι και συνάδελφοι,

Χαιρετίζουμε τον ηρωικό αγώνα των εργατών της χαλυβουργίας ενάντια στις απολύσεις της εργοδοσίας και στο δικαίωμα για ψωμί και δουλειά.
Το κεφάλαιο προσπαθεί να ρίξει την κρίση του καπιταλιστικού συστήματος στην πλάτη των εργατών και εργαζομένων. Είμαστε σίγουροι ότι οι εργάτες της χαλυβουργικής, ολόκληρη η εργατική τάξη και τα εκμεταλλευμένα στρώματα θα κερδίσουν αυτή την τίμια μάχη.
Όπως εσείς οι χαλυβουργοί εργαζόμενοι είχατε τονίσει στη συνέλευσή σας «σ’ αυτό τον αγώνα είμαστε όλοι μία γροθιά και αυτή η απεργία δεν είναι μία απλή ταξική συμπαράσταση. Κάτω τα χέρια σας απ’ τις κατακτήσεις μας. Δεν θα επιτρέψουμε να μας κάνουν δούλους του κεφαλαίου. Η νίκη των εργατών της χαλυβουργικής είναι η νίκη της εργατικής τάξης». Είμαστε μαζί σας και δίπλα σας. Μία γροθιά και μία φωνή.
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Την 1η Μάη 2012 η εργατική τάξη σ’ όλο τον κόσμο θα υψώσει τη σημαία για ψωμί, δουλειά, λευτεριά. Θα φωνάξει ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Χαιρετίζουμε τον γιορτασμό της 1ης Μάης που γίνεται στο χώρο της χαλυβουργικής. Η νίκη θα είναι των εργατών της χαλυβουργικής.
Κάτω το ιμπεριαλιστικό καπιταλιστικό σύστημα
Ζήτω η διεθνιστική αλληλεγγύη των εργατών
Υπογραφές
Ομοσπονδία Τροφίμων
Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων
Ομοσπονδία Εργαζόμενων Κεραμικών Ειδών
Ομοσπονδία Εργαζομένων Κοινωνικών Υπηρεσιών
32 Πρωτοβάθμια Σωματεία
85 συνδικαλιστές, Πρόεδροι και μέλη των ΔΣ των Σωματείων που ανήκουν στον τομέα Ενέργειας, Χαλυβουργίας, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Τηλεπικοινωνίας, Εκπαιδευτικό Τομέα, Τροφίμων, Μεταφορών, Ιματισμού, Υγείας, αγροτικά συνδικάτα.

Σεϊτ Αλντογάν
Ανταποκριτής της ημερήσιας εφημερίδας “Evrensel

http://agonas-kinima.blogspot.com/





Δεν υπάρχουν σχόλια: