Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Προς την δημοκρατική κοινή γνώμη της Ελλάδας.



Με την εντολή της κυβέρνησης του Ταγίπ Ερντογάν η αστυνομία προχώρησε σε διάφορες πόλεις της Τουρκίας και του Κουρδιστάν, σε συλλήψεις συνδικαλιστών, εκλεγμένων δημάρχων και δημοτικών αρχών, διανοούμενων και καλλιτεχνών. Η Τούρκικη κυβέρνηση και οι διωκτικές αρχές κατηγορούν τους συλληφθέντες ότι είναι μέλη παράνομων οργανώσεων. Από τις 12 έως 15 Φεβρουαρίου ο αριθμός των συλληφθέντων ξεπέρασε τους 200.
Ομάδες αστυνομικών εισέβαλαν στα γραφεία συνδικάτων και στις κατοικίες ηγετών τους στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα, το Ντιγιάρμπακιρ και σε μια εικοσαριά άλλες πόλεις. Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες σε γραφεία των συνδικάτων, ιδιαίτερα αυτών που υπερασπίζονται τα δικαιώματα του Κουρδικού λαού αλλά και αντιδρούν για την πολιτική της κυβέρνησης σε κάθε επίπεδο. Οι περισσότερες από τις συλλήψεις έγιναν στην Κωνσταντινούπολη, στην Σμύρνη, στην Άγκυρα, στη Βάν, στο Ντιγιαρμπακίρ, στο Μπάτμαν και στο Μους. Η αστυνομική επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο μιας συνολικής επίθεσης εναντίον της KCK (Ένωση Κουρδικών Κοινοτήτων) που θεωρείται επισήμως παράνομη οργάνωση και αντιμετωπίζεται από τις κατασταλτικές δυνάμεις ως ο πολιτικός κλάδος του ένοπλου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK). Το τουρκικό αστικό κατεστημένο που έχει επιλέξει να κλιμακώσει την καταπίεση στον Κουρδικού λαό, αρνείται το διάλογο και την παραχώρηση δικαιωμάτων.



Πρόκειται για τεράστιες επιχειρήσεις του κράτους της Τουρκίας που εδώ και καιρό έχουν σκοπό και στόχο της διάλυση του οργανωμένου αγώνα των λαών και των μειονοτήτων της Τουρκίας. Η κυβέρνηση Ερντογάν δεν αντέχει την παραμικρή αντίσταση και προσπαθεί να την συντρίψει με τον πιο βίαιο και τρομοκρατικό τρόπο.

Στην τελευταία επιχείρηση υπάρχουν γυναίκες που είναι μέλη των διοικητικών συμβουλίων των συνδικάτων που ετοιμαζόντουσαν για διαδηλώσεις στις 8 Μαρτίου, μέρα της γυναίκας. Τα περισσότερα συνδικάτα ανήκουν στην Συνομοσπονδία δημοσίων υπαλλήλων ΚΕΣΚ.



Η κυβέρνηση της Τουρκίας και ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν σε κάθε ευκαιρία ανακοινώνουν ότι η Τουρκία έχει πάρει τον δρόμο του εκδημοκρατισμού. Οι εξελίξεις, οι δολοφονίες, οι συλλήψεις, οι απαγορεύσεις δείχνουν ότι ο εκδημοκρατισμός αυτός είναι μόνο στα λόγια και έχει σκοπό τον αποπροσανατολισμό των μαζών και της κοινής γνώμης. Είτε μέσα στην Τουρκία είτε στο εξωτερικό οι απειλές του Τουρκικού κράτους συνεχίζονται.

Καλούμε την ελληνική κοινή γνώμη να συμπαρασταθεί στον αγώνα των λαών της Τουρκίας.

Πρωτοβουλία για την ίδρυση Δημοκρατικού Συνεδρίου των Λαών (τμήμα Ελλάδας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: