Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011
36 δημοσιογράφοι στην φυλακή
Η κυβέρνηση της Τουρκίας συνεχίζει τις επιχειρήσεις εναντίων αγωνιστών δημοσιογράφων, δικηγόρων, συνδικαλιστών, φοιτητών και συγγραφέων που αντιστέκονται ενάντια στις αντιδημοκρατικές και φασιστικές πολιτικές.
Μετά τις ομαδικές συλλήψεις των δικηγόρων φαίνεται ότι ήρθε και η σειρά των δημοσιογράφων.
Η Τουρκική αστυνομία με εντολή του εισαγγελέα πραγματοποίησε συλλήψεις δημοσιογράφων σε διάφορες πόλεις της Τουρκίας και του Κουρδιστάν, με την κατηγορία «μέλη παράνομων οργανώσεων και ισχυρές ενδείξεις για εγκληματικές πράξεις».
Από τους 42 δημοσιογράφους που οδηγήθηκαν στα αστυνομικά τμήματα, οι 36 φυλακίστηκαν και στάλθηκαν στις φυλακές. Οι δημοσιογράφοι ανήκουν σε διάφορες αριστερές εφημερίδες και περιοδικά.
Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση της Τουρκίας έχει ξεκινήσει εκκαθαριστικές επιχειρήσεις εναντίων οποιασδήποτε φωνής ακούγεται ως αντιπολίτευση στο καθεστώς της Τουρκίας.
Να υπενθυμίσουμε ότι τους τελευταίους 6 μήνες στην Τουρκία και το Κουρδιστάν 4.500 αγωνιστές δημοσιογράφοι, δικηγόροι, συνδικαλιστές κτλ φυλακίστηκαν με την κατηγορία ότι ήταν μέλη παράνομων οργανώσεων.
Μαζικές διαδηλώσεις στην επέτειο δολοφονιών της πόλης Μαράς.
Πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες πόλεις της Τουρκίας και του Κουρδιστάν μαζικές διαδηλώσεις στην επέτειο δολοφονιών της πόλης Μαράς,
Πρόκειται για τις δολοφονίες των κρατικών και παρακρατικών οργανώσεων στην Κουρδική πόλη Μαράς το 1978. Η τότε κυβέρνηση για να περάσει τον αντιτρομοκρατικό νόμο στην βουλή και να εξαγγείλει στρατιωτικούς νόμους, είχε βάλει σε εφαρμογή μια σειρά από προβοκάτσιες με την βοήθεια των φασιστών γκρίζων λύκων.
Οι φασίστες και η ασφάλεια προπαγανδίζοντας ότι οι αριστεροί βομβάρδισαν τα τζαμιά ξεσήκωσαν πλήθος συντηρητικού κόσμου που στην συνέχεια επιτέθηκαν στις συνοικίες όπου επικρατούσε η πλειοψηφία των αριστερών. Βάλανε φωτιά στα σπίτια, πυροβόλησαν τα γυναικόπαιδα. Πάνω από 150 άτομα δολοφονήθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν.
Σήμερα έχει αποδειχθεί ότι αυτή η προβοκάτσια οργανώθηκε από την ασφάλεια και τις παρακρατικές οργανώσεις που λειτουργούσαν υπό τον έλεγχο των μυστικών υπηρεσιών.
Στην επέτειο δολοφονιών της Μαράς οι διαδηλωτές απαίτησαν την πλήρη διαλεύκανση των δολοφονιών και την τιμωρία των υπευθύνων. Η αστυνομία προσπάθησε να εμποδίσει τις διαδηλώσεις και σε κάποιες περιπτώσεις όπως στην πόλη Μαράς επιτέθηκε ενάντια στους διαδηλωτές.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου