Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

«Ανθρώπινο κρέας μυρίζει»...

Πηγή: Νίκος Μπογιόπουλος - Realnews


Πως θέλετε τη «συναίνεση»; Διατίθεται από τον κ. Τσίπρα με τη μορφή της «συνεννόησης». Κυκλοφορεί στην εκδοχή της «συνεργασίας» όπως τη διατύπωνε (προεκλογικά) η Ν.Δ. Διακινείται σε συσκευασία «οικουμενικής κυβέρνησης» από τον κ. Λεβέντη, σε αμπαλάζ «κυβέρνησης Εθνικής Ελλάδος» από το Ποτάμι, ή στην πιο ντροπαλή εκδοχή της «προγραμματικής συμφωνίας», στην οποία αναφέρονται αρκετοί στο ΠΑΣΟΚ.

Ξανά της μόδας, λοιπόν, η συναίνεση. Πρώτον, διότι τα πράγματα είναι δύσκολα. Δεύτερον, διότι στο κάτω-κάτω της γραφής «είμαστε όλοι Ελληνες».

Τουτέστιν, όλοι το ίδιο είμαστε. Και το «κοράκι» που βγάζει στο «σφυρί» το σπίτι του καταχρεωμένου και ο καταχρεωμένος που του παίρνουν το σπίτι. «Για την Ελλάδα» πασχίζουν όλοι.
Επ’ αυτού, δε, προτείνουμε και στον τελευταίο Ελληνα του γλίσχρου μεροκάματου και της ανεργίας να κάνει μια σύγκριση: Να συγκρίνει την... ελληνικότητα τη δική του με την ελληνικότητα των Ελλήνων μεγαλοκαταθετών της Ελβετίας ή με την «ελληνικότητα» όσων αγόρασαν τις τράπεζες μετά και την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση. Πιστεύει κανείς ότι αυτές οι «ελληνικότητες» έχουν κάτι κοινό μεταξύ τους;


Μιλούν για «συναίνεση». Δηλαδή, θα κόβουν τις συντάξεις «συναινετικά», θα εφαρμόζουν τα μνημόνια «συναινετικά», «συναινετικά» θα στέλνουν -όπως λέει η Ε.Ε.- τους ανθρώπους να δουλεύουν και μετά τα 71 τους χρόνια, κι όλα αυτά τα «συναινετικά» θέλουν να τα κάνουν και με τη συναίνεση της κοινωνίας!

Ωραία η «συναίνεσή» τους. «Ανθρώπινο κρέας μυρίζει», που θα ’λεγε και ο ποιητής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: