Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015


Ηθικός αυτουργός της δολοφονίας, Ελτσί, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ 

Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει στους λαούς της Τουρκίας η δολοφονία του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου του Ντιγιάρμπακιρ Ταχίρ Ελτσί.

Σε μια σειρά πόλης της Τουρκίας –Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Ακυρα, Ντιαμπακίρ κ.α- χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν στους δρόμους με συνθήματα όπως «το Κράτος εγκληματίας θα λογοδοτήσει», «Δεν μπορείτε  να μας σκοτώσετε όλους», «ο Ταχίρ Ελτσί είναι αθάνατος». Αντιμετωπίστηκαν από τις δυνάμεις καταστολής με χημικά και αντλίες νερού.

Το φιλοκουρδικό κόμμα HDP κάνει λόγο για «πολιτική δολοφονία» ενώ ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου υπέθεσε ότι υπάρχουν δύο πιθανότητες: «Η μία ήταν οι δράστες να δολοφόνησαν, μετά τη συμπλοκή τον Ελτσί, η δεύτερη να μπλέχτηκε στα διασταυρούμενα πυρά», αφού  στην περιοχή σημειώνονταν συμπλοκές μεταξύ αστυνομικών και ενόπλων, λίγο πριν τον θανάσιμο τραυματισμό του Ελτσί. 

Κοινή διαπίστωση είναι πάντως αυτή στην οποία αναφέρετε στο δημιούργημα του ο γνωστός σκιτσογράφος Latuff . Ηθικός αυτουργός της δολοφονίας είναι ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: