Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Ερντογκάν προς Ε.Ε: Με τσαμπουκά φασίστα που κρατάει πιστόλι και πειθώ αρχιμαφιόζου.

Του Γ. Γ.

Αναμφισβήτητα είναι δημοσιογραφική επιτυχία της εφημερίδας «Αγορά» και της  δημοσιογράφου Αγγελικής Παπαμιλτιάδου που υπογράφει το ρεπορτάζ, η αποκάλυψη του διαλόγου μεταξύ του Ταγίπ Ερντογκάν του Ζαν Κλόντ Γιούνγκερ και του Ντόναλντ Τούσκ που εκπροσωπούσαν την Ε.Ε. Πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της  Συνόδου Κορυφής της G20 στις 15 και 16 Νοεμβρίου στην Αττάλεια της Τουρκίας και είχε βασικό θέμα την αντιμετώπιση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.

Οποιος διαβάσει τους διαλόγους που είχε ο «σουλτάνος» Ερντογάν με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εύκολα θα κάνεις διαπιστώσεις αλλά και θα του δημιουργηθούν συνειρμοί. Θα αντιληφθεί αρχικά ότι η γειτονική χώρα έχει ένα ηγέτη που χρησιμοποιεί τον τσαμπουκά φασίστα που κρατάει πιστόλι, και την πειθώ ενός αρχιμαφιόζου. Θα καταλάβει, επίσης,  ότι οι «φούφουτοι» -όπως είχε αποκαλέσει κάποτε ο Πάγκαλος τους Ευρωπαίους αξιωματούχους- δεν είναι τίποτε άλλο παρά φοβισμένα ανθρωπάρια αν έχουν απέναντι τους μεγαλύτερα καθάρματα απ’ ότι είναι οι ίδιοι.

Να σημειώσουμε ότι δεν έχουμε διαβάσει το δημοσίευμα της «Αγοράς» και η πληροφόρησή μας βασίζεται σε όσα σχετικά ακούσαμε σε ραδιοφωνική ενημερωτική εκπομπή του ρ/σ realfm. Ηταν όμως ικανά να σε οδηγήσουν σε κάποια συμπεράσματα.

Βασικό είναι ότι καταρρίπτεται το παραμύθι που ακούγεται και γράφεται ότι η Τουρκία συνεργάζεται με την Ευρώπη. Αυτή την παπαριά την κάνει σμπαράλια ο Ερντογάν με τα λεγόμενα του. Ο Τούρκος ηγέτης συμπεριφέρεται σαν έμπορας –«εμπορεύεται» την ζωή 15.000 παιδιών- απειλεί και εκβιάζει.
«Είδατε ένα μικρό αγόρι νεκρό στις ακτές  του Αιγαίου. Πόσα θέλετε; Θέλετε 15.000 παιδιά πνιγμένα στο Αιγαίο;» λέει στους Ευρωπαίους αξιωματούχους, απαιτώντας περισσότερα χρήματα από τα 3 δις που έχει υποσχεθεί να του δώσει η Ε.Ε.
Το ξεκαθαρίζει μάλιστα στους εκπροσώπους της Ε.Ε «Αν ήρθατε να μου μιλήσετε για 3 δις χάνεται τον καιρό σας. Καλύτερα να φύγετε». Και καπάκι συνεχίζει τον εκβιασμό του: «Μπορούμε να ανοίξουμε τις πόρτες προς την Ελλάδα και τη Βουλγαρία όποια στιγμή θέλουμε και να στέλνουμε τους πρόσφυγες με τα λεωφορεία».

Φτάνει μάλιστα στον παραλογισμό να λέει ότι «Στην Ελλάδα δώσατε 400 δις και σε μας δίνετε 8»!!! Δηλαδή βάζει σε σύγκριση τα ληστρικά δάνεια που έδωσαν στην Ελλάδα λόγο της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης με τα 8 δις (δεν καταλάβαμε από πού προέκυψε αυτό το νούμερο) που θα χαρίσει η Ε.Ε στην Τουρκία για να αντιμετωπίσει υποτίθεται το προσφυγικό και μεταναστευτικό κύμα.
Κι ενώ ο Εντογκάν είναι φανερό ότι αντιμετωπίζει υπεροπτικά και υποτιμώντας κατάφωρα τους συνομιλητές του έρχεται ο παρακάτω διάλογος και μας έστειλε αδιάβαστους:
Γιούγκερ: Σε αντιμετωπίζουμε σαν πρίγκιπα.
Ερντογάν: Ε, βεβαίως. Τι είμαι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: