Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Το καθεστώς της Άγκυρας προσπαθεί να συντρίψει τον αγώνα των λαών με τρομοκρατία

Όπως έχει γνωστοποιηθεί στις 7 Ιούνη θα πραγματοποιηθούν βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία. Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι ο αγώνας του κουρδικού λαού, η φωνή των εργατών και εργαζομένων και τα δίκαια αιτήματα όλων των καταπιεσμένων τάξεων και στρωμάτων θα βρουν την έκφρασή τους στο Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών HDP.


Σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο της Τουρκίας για να μπει ένα κόμμα στη Βουλή χρειάζεται τουλάχιστον 10%. Η ενδεχόμενη είσοδος του HDP το οποίο έχει εξασφαλίσει μία ευρύτερη συμμαχία σε όλη την Τουρκία και το Κουρδιστάν ανησυχεί το καθεστώς της Άγκυρας. Μία τέτοια εξέλιξη αλλάζει όλο το σχέδιο του κυβερνώντος κόμματος. Ο Ερτνογάν ετοιμάζει σχέδιο για αλλαγή πολιτεύματος προς “προεδρικό” αλλά ταυτόχρονα εξαπολύει επίθεση σε όλα τα επίπεδα ενάντια στη λαϊκή οργή και τον κουρδικό αγώνα.

Τις τελευταίες μέρες οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης και του Ερντογάν φανερά δείχνουν ότι θα κάνουν τα πάντα για να μην υπάρχει μία τέτοια εξέλιξη. Κυβέρνηση και Ερντογάν δηλώνουν ότι δεν υπάρχει κουρδικό ζήτημα, δεν υπάρχει ζήτημα δημοκρατίας αλλά πρόβλημα τρομοκρατίας. Ενώ απ' την άλλη μεριά το καθεστώς της Άγκυρας ανακοίνωνε επίσημα ότι επιθυμεί τη λύση του κουρδικού ζητήματος και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. Αυτά τα λεγόμενα έχουν αλλάξει εντελώς με την προκήρυξη των εκλογών. Πρώτα ξεκίνησαν να κάνουν τεράστιες στρατιωτικές επιχειρήσεις στις κουρδικές περιοχές που εδώ και καιρό είχαν σταματήσει. Σκότωσαν στέλεχος του HDP και πυροβόλησαν στο ψαχνό τον κόσμο που αντιδρούσε ενάντια στις επιχειρήσεις. Τις τελευταίες μέρες σε όλες σχεδόν τις μεγάλες πόλεις της Τουρκίας η αστυνομία και οι παρακρατικές οργανώσεις πραγματοποιούν επιθέσεις στα γραφεία του HDP και στα μέλη του.
Στις 20 Απρίλη τα κεντρικά γραφεία του κόμματος δέχτηκαν ένοπλη επίθεση και αμέσως μετά τα γραφεία της Άγκυρας έγιναν στόχος φασιστοειδών.
Στις πόλεις Μπίλετζικ, Σέρικ, Ούσακ κ.α. σημειώθηκαν ίδιες επιθέσεις ενώ η κυβέρνηση συνεχίζει να απειλεί.

Οι εκλογές αυτές θα αποτελέσουν ένα δημοψήφισμα για το σύνολο της πολιτικής της κυβέρνησης της Άγκυρας αλλά ταυτόχρονα θα αποδείξουν ότι οι μάζες και ο αγώνας του κουρδικού λαού αποτελεί την κύρια αντιπολίτευση που απαιτεί ελευθερία και δημοκρατία.
Καλούμε τον ελληνικό λαό, τα ΜΜΕ, τα πολιτικά κόμματα, τους δημοκρατικούς φορείς να συμπαρασταθούν με τον αγώνα των λαών μας.

Επιτροπή εκλογών του HDP στην Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: