Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

                 Συνεχίζονται οι συλλήψεις στην Τουρκία και το Κουρδιστάν
Ειδικές αστυνομικές δυνάμεις και ο στρατός συνεχίζει στις επιχειρήσεις στην Τουρκία και στο Κουρδιστάν.

Οι επιχειρήσεις που έγιναν στις κουρδικές πόλεις Μπατμάν, Σιίρτ, Μάρντιν, Κιζίλτεπέ, Νουσαιμπίν, Μαζίνταγκί, Σάβουρ και σε μια σειρά από χωριά οι αστυνομικοί και οι στρατιώτες προχώρησαν σε συλλήψεις 87 ατόμων από τους οποίους 31 οδηγήθηκαν στις φυλακές στις 10/12/2012. Μέσα στους κρατούμενους είναι τα στελέχη του κόμματος ειρήνης και δημοκρατίας.

Ενώ στην Κωνσταντινούπολη στην περιοχή Μπέηογλου και στις γύρω περιοχές η αστυνομία έκανε εφόδους σε πάρα πολλά σπίτια και πολιτικές οργανώσεις. Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 10/12/2012 τις πρωινές ώρες και συνεχίζεται ακόμα. Οι πληροφορίες δείχνουν ότι υπάρχουν δεκάδες συλλήψεις. Μέσα στους συλληφθέντες όπως και στο Κουρδιστάν υπάρχουν στελέχη του κόμματος ειρήνης και δημοκρατίας αλλά και δημοσιογράφοι που ανήκουν στις ημερήσιες εφημερίδες Οζγκιούρ, Γκιούντέμ και Εβρενσέλ.

Στην σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας τονίζεται ότι στις επιχειρήσεις κατασχέθηκαν πολλά βιβλία, υπολογιστές, φλασάκια και παλαιστινιακά μαντίλια. Η αστυνομία κατηγορεί τους συλληφθέντες ως μέλος του ΡΚΚ-ΚCK.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: