Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Νέες συλλήψεις για την «Εργκένεγκον»

Σε νέο μπαράζ συλλήψεων προχώρησε χτες η τουρκική αστυνομία, με την κατηγορία της συμμετοχής στην υπερεθνικιστική οργάνωση Εργκένεγκον, η οποία φέρεται να είχε ως στόχο την πραξικοπηματική ανατροπή της κυβέρνησης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Χτες, ακόμα 20 άνθρωποι συνελήφθησαν μεταξύ των οποίων απόστρατοι αλλά και εν ενεργεία στρατιωτικοί, σε επιχειρήσεις σκούπα της τουρκικής αστυνομίας, που διενεργήθηκαν σε οκτώ πόλεις ενώ έπεται συνέχεια.


Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί περισσότεροι από 200 «ύποπτοι» στρατιωτικοί, δημοσιογράφοι, δικηγόροι, κ.ά., που εμφανίζονται με θέσεις αντίθετες προς την κυβέρνηση Ερντογάν και οι θέσεις τους δικαιολογούν την κατάταξή τους σε επίδοξους πραξικοπηματίες, ενώ πληθαίνουν οι φωνές που κατηγορούν την κυβέρνηση ότι απλά εξολοθρεύει τους εχθρούς της».

Η υπόθεση Εργκένεγκον έχει λειτουργήσει και ως αποπροσανατολιστικό εργαλείο πρώτης γραμμής, καθώς εντείνει το αίσθημα ανασφάλειας στον τουρκικό λαό, συσπειρώνοντας τον γύρω από την κυβέρνηση και αποτρέποντας αντιδράσεις απέναντι σε αντιλαϊκά μέτρα που προωθούνται και καλύπτονται από το θόρυβο του «ενδεχόμενου πραξικοπήματος»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: